We are humans, and not machines, hence our right to vacations. We’ll be back on Sept. 1!

 14/08/2018 Tlaxcala, the international network of translators for linguistic diversity Tlaxcala's Manifesto  
English  
 EDITORIALS & OP-EDS 
EDITORIALS & OP-EDS / Decidir és un dret democràtic: recolzem el referèndum a Catalunya
El Manifest
Date of publication at Tlaxcala: 30/09/2017
Original: Decidir es un derecho democrático: apoyamos el referéndum en Catalunya
El Manifiesto

Translations available: Français 

Decidir és un dret democràtic: recolzem el referèndum a Catalunya
El Manifest

Various Authors - مؤلفين مختلفين - Auteurs divers- AAVV-d.a.

 

El manifest

  • La situació a Catalunya ens interessa i ens afecta a totes i a tots. Per al proper 1r. d'octubre està anunciat un referèndum a Catalunya per exercir un dret legítim, un dret reconegut per les Nacions Unides, que s'accepta per a molts pobles del món i que, no obstant això, se li nega al poble català i als pobles sotmesos a l'Estat espanyol.
  • Per la seva tradició històrica, la seva mobilització i les seves reivindicacions el poble català ha demostrat que és una nació i que, per tant, té el dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur i la seva relació amb els pobles que avui conformen l'Estat espanyol.L'exigència del dret a decidir no va contra ningú. No és contra les classes treballadores ni contra els territoris que formen part del Regne d'Espanya. És un senyal democràtic el respecte i la solidaritat entre els pobles. Enfrontar uns pobles contra altres és la més insolidària de les polítiques.
  • Les llibertats es conquereixen i es mantenen exercint-les. El dret de vaga es va conquerir fent vaga. El sufragi universal va ser una conquesta democràtica que va suposar moltes lluites i enfrontaments amb la legalitat de llavors. Els actuals poders canvien la legalitat i la Constitució quan els interessa. Defensem que el poble català pugui fer efectiu el seu dret d'autodeterminació.
  • No tenim cap dubte que aquesta majoria que vol decidir preferiria fer-ho d'una manera acordada amb el govern espanyol, però aquest s'ha negat en rodó. Dialogar i donar la veu a la ciutadania és la millor manera de resoldre un problema polític.
  • Existeixen al nostre país símptomes alarmants de degradació democràtica, cada vegada hi ha menys mecanismes de control democràtic del poder; les elits s'enriqueixen a costa de l'empobriment de la majoria de la població; la corrupció ha arribat a nivells insuportables; es legisla retallant drets i ara es vol impedir el dret d'un poble a decidir sobre la seva sobirania.
  • Desitgem la igualtat de totes les nacions i pobles i que ningú pugui tenir privilegis per sobre d'altres; per això mateix defensem el dret del poble català a votar en referèndum. La solidaritat i la fraternitat s'aconsegueixen tractant-se com iguals, ajudant-se recíprocament quan cal.
  • El moviment sobiranista i independentista català és un moviment pacífic, democràtic i republicà amb ampli suport popular, que neix de la societat civil i es trasllada a les organitzacions polítiques i socials. Bona part d’aquest moviment social demana canvis que afavoreixin la població més afectada per la crisi. Per això és un aliat de tots els pobles d'Espanya i de la gent que lluita per canviar les polítiques del PP i el govern Rajoy.
  • Ens oposem i ens oposarem a qualsevol tipus de repressió judicial o policial que pugui fer el govern espanyol contra qui exerceixi els seus drets democràtics i contra les persones representants i les institucions legítimament elegides pel poble català.
  • Les persones que signem aquest manifest, més enllà de l'opció política de cadascú, ens sentim compromeses amb el dret a decidir del poble català, defensem la convocatòria de l'1 d'octubre i recolzem que hi hagi el màxim de mobilització i participació en el referèndum per tal que sigui coneguda i respectada la voluntat majoritària.

Qui el signa

 

Primeros firmantes

Xosé Manuel Beiras, fundador de Anova // Manolo Rivas, escritor y periodista // Jordi Cuixart, presidente de Omnium Cultural // Maddalen Iriarte Okiñena, portavoz EHBildu en el Parlamento Vasco // Teresa Rodríguez, diputada Parlamento Andalucía // Ana Pontón Mondelo, portavoz del Bloque Nacionalista Galego (BNG) // Adolfo Araiz Flamarike, portavoz EHBildu en el Parlamento Navarra // Jaime Pastor Verdú, profesor de Ciencia Política de la UNED, editor de la revista Viento Sur.

CATALUNYA

Dolors Sabater Puig, alcaldesa de Badalona // Jordi Sànchez Picanyol, presidente ANC // Marta Rovira, secretaria general de ERC // Gerardo Pisarello Prados, Bcn en Comú // Joan Tardà, portavoz de ERC en el Congreso // Jaume Asens Llodrà, concejal Ajuntamiento, Barcelona en Comú // Montserrat Vilà Planas, activista contra la violència de genero // Chakir el Homrani, diputado de ERC en el Parlament // Sònia Farré Fidalgo, diputada de En Comú Podem en el Congreso // David Companyon Costa, ex-diputado ICV-EUiA // Daniel Raventós Pañella, editor de Sin Permiso // Joan Giner Miguelez, diputado Parlament // Anna Rius Ulldemolins, regidora de Terrassa en Comú // Arnal Ballester Arbonés, dibujante, miembro de Catalunya en Comú // Mercedes Fernández Gálvez, advocada feminista // Frederic Prieto Caballé, ex alcalde de Cornellà // Jaume Botey Vallès, presidente Cristianisme Segle XXI // Josep Sementé Moyà, activista social, Tarragona // Ramón Font Herrera, regidor a l'Ajuntament de Valls per Compromís per Valls-ICV-EUiA-EPM // Jordi Serrano Blanquer, historiador // Hakima Aboun, activista social de Vilaseca (Tarragona) // Francesc Matas Salla, L’Aurora, miembro Catalunya en Comú // Francesc Magrinyà Torner, profesor de Urbanismo de la UPC // Pau Gálvez, sindicalista de CCOO y activista LGTBI // Enver Aznar Méndez, regidor a Vilanova i la Geltrú per SOM VNG // Carme Sansa i Albert, actriz // Enric Majó, actor // Lali Barenys, actriz y gestora cultural // Pello Erdociain, Fundació Andreu Nin // Eugeni Rodríguez, LGTBI // Adelina Escandell, Fundació L’Alternativa // Laia Facet, militant d'Anticapitalistes // Miguel Salas Yebra, revista Sin Permiso.

MADRID

Miguel Urban, eurodiputado de Podemos // Rommy Arce Legua, concejal Ayuntamiento de Madrid por Ahora Madrid // Carmen San José Pérez, diputada de Podemos en la Asamblea de Madrid // Raúl Camargo Fernández, diputado de Podemos en la Asamblea de Madrid // Ramón Cotarelo, catedrático emérito de Ciencia Política de la UNED // Alfonso Sastre, escritor // Eva Sastre Forest, editora // ;anuel Garí, economista y miembro de Anticapitalistas // Carlos Girbau, activista social, de la Fundación Andreu Nin // Cari Baena, profesora de la Escuela Oficial de Idiomas // Víctor García, ex trabajador del metal // Rubén Iglesias García, concejal del ayuntamiento de Ciempozuelos // Mercedes Fernández, periodista.

ANDALUCÍA

Diego Cañamero, CUT, diputado por Jaén en el Congreso // Juan Manuel Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda // María del Carmen García Bueno, Diputada Parlamento Andaluz. Podemos Andalucía // Jesús Romero Sánchez, diputado en el Parlamento de Andalucía // Isidoro Moreno, antropólogo, catedrático emérito Universidad de Sevilla, miembro de Asamblea de Andalucía // Manuel Delgado Cabeza, economista, catedrático de la Universidad de Sevilla // Leandro del Moral, geógrafo, catedrático de la Universidad de Sevilla // Emma Martín, catedrática de la Universidad de Sevilla // Pablo Palenzuela, catedrático de la Universidad de Sevilla // Benito Zambrano, director de cine // Pura Sánchez, profesora de Instituto jubilada, feminista y miembro de Asamblea de Andalucía // Antonio Manuel Rodríguez, profesor de Derecho de la Universidad de Córdoba // Jose Mª Manjavacas, profesor de la Universidad de Córdoba // Gonzalo Sánchez, primer presidente del SOC (Sindicato de Obreros del Campo de Andalucía) // Demetrio Enrique Brisset, catedrático emérito de Antropología de la Universidad de Málaga // Antonio Sánchez Morilla, fundador del SOC (Sindicato de Obreros del Campo de Andalucía), miembro de Asamblea de Andalucía // Juan Manuel Rufo, concejal en Aracena (Huelva) de la Agrupación de Electores Aracena Puede y secretario de Podemos en Aracena // Zoe Arcanio, consejera Podemos Andalucía. Responsable del Área de Mundo del Trabajo // Álvaro García Mancheño, teniente de alcalde de Pedrera // José Antonio Mesa Mora, CUT // Jesús Rodríguez, diputado por Podemos en Parlamento de Andalucía.

GALIZA

Compa Campoi, profesora // Paulo Carril, Secretario General de la CIG (Confederación Intersindical Galega) // Miguel Anxo Fernán Vello, diputado por Lugo, En Marea // Marta Lois, concejala de Compostela Aberta // Ana Miranda Paz, representante del BNG en el Parlamento Europeo // Martiño Noriega, alcalde de Santiago de Compostela // Paula Quinteiro Araujo, Diputada de En Marea en el Parlamento de Galiza // Victor Sampedro Blanco, catedrático // Anton Sánchez García, Portavoz Nacional de Anova y Voceportavoz de En Marea en el Parlamento de Galiza // Jorge Suárez, alcalde de Ferrol.

EUSKAL HERRIA

Ramón Zallo Elguezabal, catedrático Comunicación UPV-EHV // Martxelo Otamendi, director de Berria (antes Egunkaria) // Josu Estarrona, diputado de EH-Bildu por Araba // Sandra Llano, Alternativa-EH Bildu // María Luisa Sánchez, portavoz movimiento antiincineración en Guipuzkoa // Rubén Belandia Fradejas, concejal en Leioa por Leioa Esnatu // Petxo Idoiaga, catedrático UPV/EHU // Jesús Uzkudun, sindicalista de CCOO y portavoz de la Asociación de Víctimas del Amianto // Joxe Iriarte «BIKILA» de Alternativa-EH BILDU // Jose Angel Menocal Gandiaga, militante de CCOO // Mikel Izagirre Rekondo, concejal de EH BILDU de Urnieta, ExAlcalde // Luis Ángel Sánchez de Lachina, concejal ayuntamiento Galdakao (Bizkaia) por la candidatura Galdakao Orain // Igor Urizar Murgoitio, concejal en el Ayuntamiento de Arrasate por parte del Grupo Municipal Baleike, militante de Antikapitalistak // Mario Zubiaga, profesor de la UPV-EHU y miembro de Gure Esku Dago // Txema Ramírez de la Piscina, profesor de Periodismo. Facultad de Ciencias Sociales y de la Comunicación de la UPV/EHU // Ana Basaldua Gaminde, jubilada // Josu Barandika Zubiaga, jubilado // Juan Hernández Zubizarreta, profesor de la Universidad del País Vasco // Josu Egireun, redacción Viento Sur // Jesús María Barrutia, activista social // Juan Carlos Miguel de Bustos, Facultad Comunicación UPV-EHU // Luis Muñumer, sindicalista de CCOO // Julián Feo González, sindicalista de CCOO // Baleren Bakaikoa Azurmendi, Profesor de la UPV/EHU // Laura Pérez Ruano, parlamentaria foral de Podemos-Ahal Dugu // Bakartxo Ruiz Jaso, parlamentaria foral EHBildu.

EXTREMADURA

Fernando González Rendo, concejal de Mérida Participa // Obed Arnaldo Santos Pascua, diputado de Podemos Extremadura y militante de Anticapitalistas // Fernando González Rendo, concejal de Mérida Participa.

CANARIAS

Domingo Méndez Rodríguez, del Consejo Ciudadano Autonómico de Podemos Canarias // Francisco López Peña, concejal de Teror sí se puede. Teror, Gran Canaria. // Esther González Santana, concejal de Telde, Gran Canaria // María Pilar Villarmin Chamorro, concejal del ayuntamiento de Tegueste (Tenerife).

MURCIA

Pedro Luis López Sánchez, secretario de Sociedad Civil y Movimientos Sociales de Podemos Región de Murcia.

CASTILLA Y LEÓN

Adela Pascual Álvarez, procuradora en la Cortes de Castilla y León del Grupo Parlamentario Podemos.

ASTURIAS

Vanesa Llaneza Carrasco, concejala de Empleo, Comercio y Desarrollo Industrial en el Ayuntamiento de Langreo (Asturias).

CASTILLA - LA MANCHA

David Llorente, diputado y portavoz de Podemos en las Cortes de Castilla-La Mancha // Luís Ángel Aguilar Montero, Podemos Albacete.

ARAGÓN

Adolfo Allué Blasco, miembro Comisión Garantías de Aragón Podemos.

COMUNIDAD VALENCIANA

Daniel Geffner, médico, diputado en les Corts por Podemos.

BALEARES

Laura Camargo, diputada de Podemos en el Parlament de Baleares.

SUPORTS INTERNACIONALS

ARGENTINA: Alejandro Bodart, sec. General MST, Diputado CABA (MC) // Vilma Ripoll, dirigente MST, Diputada CABA (MC) // Pablo Micheli, secretario general nacional de la Central de Trabajadores Argentinos (CTAA) // Héctor Bidonde – Actor y Director de Teatro – Diputado CABA (MC) // Guillermo Pacagnini, secretario General de CICOP (Salud Pcia. de Bs As) y directivo nacional de Fesprosa y CTA // Orlando Restivo, secretario Relaciones Institucionales e Internacionales de CICOP // Francisco Torres, secretario Gremial de la Federación Nacional Docente-CTA // Eduardo Bunster, deleg. gral. ATE ENRE // Juan Bonatto, sec. de DDHH, AJB, Asociación Judicial Bonaerense La Plata // Clarisa Alberstein, secretaria de Organización y Estela Di Cola, Secretaria de DDHH CTA Autónoma de Tucumán // Cecilia Gómez, secretaria de Interior y Sergio Ballesteros Secretario de Cultura de CTA Autónoma Salta // Roxana Trejo, secretaria Adjunta y Gustavo Coria, Secretario de Prensa y Difusión de la CTA Autónoma Santiago del Estero // Claudio Mora, sec. gral. CTA San Fernando // Silvio León, sec. gral. CTA San Isidro // Emilio Poliak, congresal de ADOSAC Río Gallegos y Secretario de Organización de la CTA Autónoma de Santa Cruz // Angel Paliza, comisión Directiva de ADIUNT en la CONADUH, Tucumán // Lucia Sandobal, secretaria Adjunta de APUNP, Universidad Nacional de la Patagonia // Olga Villarreal, secretaria de Formación Política y Sindical y Diana Thom, Secretaria de Promoción Social y Turismo SUTEBA Quilmes // Gabriel Geist, congresal de AGMER, Entre Ríos // Luis Meiners, delegado AGMER Paraná // Germán Gómez y María Damasseno, congresales SUTEBA San Isidro // Carlos Guanciarossa, secretario de Prensa Centro de Jubilados ATE Pcia. Buenos Aires y Secretario General Agrupación Mosconi/FETERA // Leonardo Rivero, congresal de ATE Jujuy CTA Autónoma // Betina Rivero, congresal de ATE Palpalá y CTA Autónoma de Jujuy // Raúl Benavidez, delegado ATE Hospital Eva Perón // Chelo Fernández, delegado de Acindar Navarro // Paulo Vasallo y Alejandro Parlante, delegados municipales de Rosario // Mario Silva, delegado del SMATA de Salta // Jorge Núñez, delegado de ATE PAMI // Pablo Lopardo, dirigente de Alternativa Estatal de Moreno // Raúl Gómez, sec. General Adjunto CTA Autonoma Provincia de Córdoba // Gastón Vacchiani sec. General Unión de los Trabajadores de la Salud Córdoba // Luciana Echevarría, legisladora Provincial (M.C.), Córdoba // Verónica O’kelly, sec. Gremial CTA A Capital, Córdoba // Lucrecia Cocha, delegada Departamental UEPC, Córdoba // Sofía Aún, sec. Gremial Unión de Trabajadores de la Salud, Córdoba // Lucia Caiso, delegada ATE Conicet Córdoba // Matias Dreizik, sec. Asuntos Estudiantiles Facultad de Psicología Universidad de Córdoba // Marilyn Alaniz, consejera Directiva Facultad de Comunicación Universidad de Córdoba // Carolina Ocar, sec de Comunicación y Difusión CTA-A Nacional // Claudia Torcomian, decana Facultad de Psicología Universidad Nacional de Córdoba // Patricia Altamirano, consiliaria Superior Universidad Nacional de Córdoba // Eugenia Aravena, secretaria General AMMAR Córdoba // Fabio Peñalva, delegado General Adjunto Junta Interna ATE- INDEC // Pablo Carrizo, concejal Ciudad de Rio Cuarto. Córdoba // Eduardo Zwick, delegado Gremial. SUOEM Córdoba // Martín Alvarez, delegado Gremial SUTEP. Córdoba // Ramón Acosta (Sec.Adj.) Juan Pérez (Tesorero) y Comisión Interna Molinos Río de la Plata. Seccional capital y suburbios de la UOMA (Unión Obrera Molinera Argentina) // Cesar Latorre (Deleg.Gral.), Iris González (Subdeleg.), Marcos Dugrós, Marcela Laperne, Claudia Fernández, Alcira Juárez, Juan Ponce, Gustavo Pérez, Washington Lacerda y Diana Tocci (Comisión Interna). Hospital Italiano. // Cristian Jurado (Deleg.). Asociación docente Ademys. // Gabriela Vallejo (Sec.Gral.). Centro de Estudiantes del Joaquín V. González. // Florencia Salgueiro (Deleg.). ATE-INTI // Vanesa Gagliardi, secretaria Gremial – ADEMYS – Docentes de CABA // Mariano Rosa, soordinador Nacional Juventud Socialista – MST en Izquierda al Frente // Orlando Restivo, secretario de Asuntos Institucionales e Internacionales CICOP // Mariano Veiga, secretario Gremial AGIHM // Eduardo Bunster, delegado general Junta Interna ATE – ENRE // Edgardo Castro, delegado general Junta Interna ATE – Subsecretaría de Trabajo CABA // Rodrigo Barbeito, delegado Gremial Junta Interna ATE – SMN // Ingrid Urrutia, delegada de Género y DD.HH. Junta Interna ATE - INCAA // Andrea Ramírez, delegada SUTECBA Hospital Ramos Mejía // Maximiliano Bares Fara, delegado ATE – HAC / IOSFA // Julia Saavedra, delegada AEJBA // Leonardo Nicolás Rando, delegado ATE – Ministerio de Cultura de la Nación // Alicia Flores, delegada ATE – Hospital Francés nacionalizado en PAMI // Marta García, delegada ATE – Hospital de Quemados // Juan Francisco Staiano, consejero Directivo – Filosofía y Letras (UBA) // Juan Macías, delegado de la Federación Universitaria de Buenos Aires // Fernando Pita, cuerpo de Delegados AGD-UBA (Docentes Universitarios) // Lucía Hellín, comisión Directiva AGD-UBA Filosofía y Letras (Docentes Universitarios) // Alberto Sava, coordinador del Frente de Artistas del Hospital Borda // Antonio Célico, rector de la Escuela Metropolitana de Arte Dramático // Nicolás Wieczorko, presidente del Centro de Estudiantes de Filosofía y Letras (UBA) // María Grassi, consejera Directiva Estudiantil- Instituto Superior Joaquín V. González CABA // María Marta Lopes, consejera Graduada – Instituto Superior Joaquín V. González CABA // Giselle Santana - Secretaria General CTA Regional Norte // Marcelo Isleño, delegado ATE - INTI // Gustavo Isleño, delegado ATE - INTI // Alejandro Sirota, delegado ATE - INTI // Nestor Escudero, delegado ATE - INTI // Francisco Dollman, delegado ATE - INTI // Florencia Salgueiro, delegada ATE - INTI // Hernán Ricardo Bruno, delegado ATE- CNEA // Pablo Krahulec, secretario General Unter Cipolletti Río Negro // Celeste Fierro, secretaria de DDHH de Centro de Estudiantes de Cs de la Educación y Psicología UNCo // Martín Carcione, vicepresidente Centro de Estudiantes de Humanidades UNCo. // Andrea Lanzette, secretaria General Adjunta CTA Lanús // Fernando Sacarelo, revisor de Cuentas CTA Lanús // Roxana Szyszko, secretaria de Prensa y Difusión ATE Lanús // Alejandro Zarauza, delegado docente SUTEBA Lanús // Lionel del Horno, delegado docente SUTEBA Lanús // Evelina Naviera, delegada docente SUTEBA y responsable Campaña por el Derecho al Aborto Lanús // María Polizzoto, delegada docente SUTEBA Lanús // Alicia Ruviria, delegada docente SUTEBA Lanús // María Julia Ramírez, delegada docente SUTEBA Lanús // Claudia Ghergo, delegada docente SUTEBA Lomas de Zamora // Alejandra Ruz, Agrupación Bordo de Sanidad – Dupuytren // Francisco Caballero, Referente de la Casa Agustín Tosco, Lanús // Sergio García, Directivo CTA Capital. Director Revista Nueva Izquierda // Horacio Pietragalla Conti, Diputado Nacional FPV // Luis Romero, (SERPAJ, Servicio Paz y Justicia) // Gabriela Vargas, (AEDD, Asociación de Ex Detenidos-Desaparecidos) // Rodrigo Gómez Tortosa, (APDH, Asamblea Permanente por los Derechos Humanos - La Matanza) // Vanesa López, (CADHU, Centro de Abogados por los DDHH) // Diana Kordon, (Liberpueblo) // Lucila Edelman, (EATIP, Equipo Argentino de Trabajo e Investigación Psicosocial) // Liliana Alaniz, (APEL, Asociación de Profesionales en Lucha) // Carlos Platkowski, (CEPRODH, Centro de Profesionales por los Derechos Humanos) // Carlos Ponce de León, (PRT, Partido Revolucionario de los Trabajadores) // Sebastián Ramírez, (PCR, Partido Comunista Revolucionario) // Javier Cevin, (PRML, Partido Revolucionario Marxista Leninista) // Beatriz Rajland, (CPI, Corriente Política de Izquierda) // César Cigliutti, (CHA, Comunidad Homosexual Argentina) // Pablo Vasco, Libre Diversidad // Georgina Orellano, Paola de la Cruz, Juan Rosas y Elisa Gardella, (AMMAR-CTA, Asociación de Mujeres Meretrices de la Argentina) // Héctor Estinco, (APL Diversidad, Asociación del Personal Legislativo) // Ezequiel Rabines, (La Cámpora Diversia) // Paula Diez, Juan Leopoldo Galaz y A. del Mármol, (FALGBT, Federación Argentina de Lesbianas, Gays, Bisexuales y Trans) // Alejandro Ireneo Benítez, (Amigxs por la Diversidad) // María Albin, (Carroza Loca) // Esteban Arbelson, (Cooperativa de Arte 7 Colores) // Josela Aramburu y ,Bárbara Iñíguez, (UYO Diversidad, Unidos y Organizados) // Paula Cáceres, (DESVA) // Alba Rueda, (MTA, Mujeres Trans Argentina) // Paula Arraigada, (C. C. La Nelly Omar) // Ezequiel Ontivero, (RITTA, Red Intersexual, Transgénero y Transexual Argentina) // Estefanía Merzel, (Cooperativa Artetrans) // Zoe Morienego y Alexis Tutino, (independientes) // Josecarlo Henríquez, (CUDS Chile) // Gustavo Teres, (Secretario General, Seccional Amsafe Rosario) // Gustavo Pablo Casiello, (Secretario Gremial, Amsafe Rosario) // Facundo Fernández, (Delegado docente Amsafe Rosario) // Sosa María Laura, (Delegada docente Amsafe Rosario) // Claudia Montenegro, (Delegada docente Amsafe Rosario) // Maricel Gaitán, (Delegada docente Amsafe Rosario) // Alejandro Parlante, (Delegado Municipal) // Paula Basalo, (Delegado Municipal) // Ramón Sanchez, (Delegado La Virginia) // Gastón Pinchetti, (Delegado La Virginia) // Federico Espíndola, (Delegado Acindar) // Marcelo Fernández, (Delegado Acindar) // María Jouve, (Escritora) // Miltón Roja, (Asociación Taxistas Autoconvocados) // Juan Pablo Verseci, (Asociación Taxistas Autoconvocados) // Arturo Luis Giordana Barchi, (Abogado laboralista) Bielorusia y Este Europeo Anatoly Matveenko (SMOТ, Bielorrusia) // Kazimir Baranovsky (Sindicato independiente de los petroleros, Bielorrusia) // Aleksey Murashko (Sindicato independiente de los mineros, Bielorrusia) // Oleg Stahaevich (Sindicato independiente 'Granit') // Roman Yaroshenya (Sindicato independiente de Bielorrusia) // Maxím Latur (Partido verde, Bielorrusia) // Pavlyuk Konovalchik (Rojo el orden) // Denis Pilash (Movimiento Social, Ucrania) // Vladímir Artyuh (Movimiento Social, Hungría) // Vladímir Plotnikov (Movimiento Socialista de Russia) // Sagit Baytenov (Unión obreros de Kazajistán) BRASIL: PSOL, Comité Ejecutivo. // Luciana Genro, ex diputada nacional y candidata a presidenta por el PSOL en 2014 // Pedro Ruas, diputado por Rio Grande do Sul // Roberto Robaina, Fernanda Melchiona y Alex Fraga, vereadores de Porto Alegre // Eleomar Coelho, diputado de Rio de Janeiro // David Miranda, vereador de Rio de Janeiro // FRANÇA: Con el apoyo de Ensemble! - Movimento por una Alternativa de Izquierda, Ecológica y Solidaria // EQUADOR: // Nidia Arrobo Rodas, presidenta de la Fundación Pueblo Indio // VENEÇUELA: Marea Socialista // Elizabeth Rivera Ura UCV-USB (Universidad Central de Venezuela) // ESTATS UNITS: Margaret Guttshall, National Writers Union/UAW; // Green Party of Michigan

Courtesy of Manifest 1 d'octubre
Source: https://manifiesto1octubre.org/#manifesto
Publication date of original article: 30/09/2017
URL of this page : http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=21663

 

Tags: Manifest 1-ORecolzo referèndum catalàProcèsDret d'autodeterminacióCataluña/CatalunyaEstado españolSolidaritat internacional
 

 
Print this page
Print this page
Send this page
Send this page


 All Tlaxcala pages are protected under Copyleft.