We are humans, and not machines, hence our right to vacations. We’ll be back on Sept. 1!

 14/08/2018 Tlaxcala, the international network of translators for linguistic diversity Tlaxcala's Manifesto  
English  
 AFRICA 
AFRICA / Tunisiska fiskebåtar blockerade högerextremisternas fartyg
Date of publication at Tlaxcala: 07/08/2017
Original: "Non aux racistes !" : des pêcheurs tunisiens bloquent le navire des identitaires antimigrants

Tunisiska fiskebåtar blockerade högerextremisternas fartyg

Susanna Hållbus

 

Högerextremisternas fartyg C-star har förföljt och trakasserat räddningsfartyget M/S Aquarius utanför Libyens kust.

På söndagen seglade C-star mot Tunisien för att fylla på bränsle och proviant.

I hamnstaden Zarzis mötte de motstånd från lokala fiskare.

– Kommer de hit så blockerar vi farleden till tankningsstationen, sa Chamseddine Bourassine, ordförande för fiskarföreningen i hamnstaden Zarzis till AFP.Lokala fiskare i Tunisien protesterar emot att högerextremisters fartyg anlöper hamn för bunkring.Foto: FATHI NASRI / AFP

– Det är det minsta vi kan göra med tanke på vad som händer ute i Medelhavet. Muslimer och afrikaner dör, säger Chamseddine Bourassine till nyhetsbyrån AFP.

Efter beskedet bytte högerextremisternas fartyg C-star kurs och styrde upp längs Tunisiens kust. De väntas försöka gå in i hamnen i antingen Gabes eller Sfax på måndagen.

På lördagen passerade C-star libyska vatten där de följde efter och trakasserade franska räddningsorganisationen SOS Méditerranées fartyg M/S Aquarius. SOS Méditerranée samarbetar med Läkare utan gränser för att undsätta de flyktingar som försöker korsa Medelhavet mot Europa.

Högerextremisternas organisation Generation Identity har hyrt fartyget C-star för att försöka stoppa räddningsaktionerna. Organisationens tyska, franska och italienska medlemmar har samlat motsvarande 730 000 kronor för att kunna genomföra aktionen, skriver Der Spiegel.

– Det är ett pr-trick för att få migranternas båtar att återvända till Libyen. Det är potentiellt väldigt farligt och olagligt enligt internationell lagstiftning, säger människorättsgrupper till AFP.Fartyget C-star strax utanför den libyska kusten.Foto: ANGELOS TZORTZINIS / AFP

Sökte asyl i Europa

Besättningen på C-star har inte direkt haft medvind under färden. Först blev det stående i Suezkanalen. Egyptiska myndigheter sökte igenom fartyget efter vapen. När C-star la till i Famagusta på Cypern förra månaden övergav delar av besättningen fartyget.

Enligt AFP sökte de före detta besättningsmedlemmarna asyl i Europa, exakt det som fartyget vill stoppa. ”Vårt huvudsakliga mål är att avslöja samarbetet mellan hjälporganisationerna och människorsmugglarna”, uppger högerextremisterna på fartyget.

Courtesy of Aftonbladet
Source: http://tempsreel.nouvelobs.com/monde/20170807.OBS3046/non-aux-racistes-des-pecheurs-tunisiens-bloquent-le-navire-des-identitaires-antimigrants.html
Publication date of original article: 07/08/2017
URL of this page : http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=21169

 

Tags: C-StarDefend EuropeEuropeiska fascisterRasisterTunisienAsylsökare
 

 
Print this page
Print this page
Send this page
Send this page


 All Tlaxcala pages are protected under Copyleft.