TLAXCALA تلاكسكالا Τλαξκάλα Тлакскала la red internacional de traductores por la diversidad lingüística le réseau international des traducteurs pour la diversité linguistique the international network of translators for linguistic diversity الشبكة العالمية للمترجمين من اجل التنويع اللغوي das internationale Übersetzernetzwerk für sprachliche Vielfalt a rede internacional de tradutores pela diversidade linguística la rete internazionale di traduttori per la diversità linguistica la xarxa internacional dels traductors per a la diversitat lingüística översättarnas internationella nätverk för språklig mångfald شبکه بین المللی مترجمین خواهان حفظ تنوع گویش το διεθνής δίκτυο των μεταφραστών για τη γλωσσική ποικιλία международная сеть переводчиков языкового разнообразия Aẓeḍḍa n yemsuqqlen i lmend n uṭṭuqqet n yilsawen dilsel çeşitlilik için uluslararası çevirmen ağı la internacia reto de tradukistoj por la lingva diverso

 20/05/2018 Tlaxcala, the international network of translators for linguistic diversity Tlaxcala's Manifesto  
English  
 EUROPE 
EUROPE / Augmenta la pressió sobre el PP per l'escàndol de la conspiració contra l'independentisme català
Date of publication at Tlaxcala: 24/06/2016
Translations available: English 

Augmenta la pressió sobre el PP per l'escàndol de la conspiració contra l'independentisme català

Nationalia

 

Noves revelacions apunten a un report de la Policia contra el moviment independentista associatiu · El ministre de l'Interior es nega a dimitir malgrat els enregistraments on presumptament conspira contra ERC i CDC

 

Fernández Díaz (esquerra) i Rajoy (dreta). Fernández Díaz (esquerra) i Rajoy (dreta). Autor/a: Cambrabcn (esquerra) i Manulqsa (dreta).

 

La pressió contra el Partit Popular continua creixent en la recta final de campanya a mesura que es van coneixent més detalls de la suposada guerra bruta que el ministeri de l'Interior del govern espanyol hauria dut a terme contra el moviment independentista català. Tot just avui s'ha conegut un altre document, revelat per la Cadena SER, que implica la Policia espanyola.

La revelació de la SER consisteix en un report secret de la Policia Nacional de 2013 que prova de criminalitzar l'actual president del Parlament i llavors presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell. L'informe recull que han estat investigats els comptes corrents de Forcadell i de la seva família, com a part d'una acció contra l'independentisme cívic.

El responsible polític de la Policia Nacional és Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior espanyol, que apareix en les converses revelades pel diari digital Público aquesta setmana, presumptament conspirant amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, a la cerca de possibles proves de corrupció que afectin CDC i ERC.

Tots dos homes apareixen discutint indicis de frau contra el germà del líder d'ERC i actual conseller d'Economia, Oriol Junqueras. En un altre extracte, Fernández Díaz suggereix d'implicar els exconsellers de CDC Felip Puig i Francesc Homs en algun escàndol de corrupció.

Dels enregistraments no es desprèn que les cerques hagin desembocat en l'obtenció de cap prova contra els líders d'ERC o de CDC.

Les converses van tenir lloc poc abans de la consulta no vinculant del 9 de novembre de 2014, convocada pel govern de Catalunya. Amb una participació d'un 38%, el 81% dels votants van manifestar-se a favor de la independència.

http://tlaxcala-int.org/upload/gal_13693.jpg

Rajoy, en l'ull de l'huracà

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha negat que ell personalment tingués cap informació sobre l'escàndol, i ha insistit que Fernández Díaz no ha fet res mal fet cercant indicis de corrupció als partits independentistes. Però en els enregistraments es pot sentir com el ministre de l'Interior diu a De Alfonso que Rajoy està al cas de tot plegat.

Tot just van ser destapades les converses, tots els partits catalans i els espanyols tret del PP, així com el president de Catalunya Carles Puigdemont, van demanar la dimissió del ministre i, en alguns casos, també la de Rajoy.

Puigdemont va dir que ara era evident que hi ha una estratègia de "guerra bruta" contra el moviment independentista de Catalunya.

Però Fernández Díaz ha replicat que és ell qui és víctima d'una conspiració, donat que ha estat enregistrat sense el seu consentiment. El ministre ha dit que no dimitirà.

Encara que no ho faci, Fernández Díaz i Rajoy es poden trobar fora del govern a partir del dia 26 de juny. El Partit Popular manté una intenció de vot lleugerament inferior al 30% en la majoria d'enquestes, i tots els altres partits han insistit que no formaran part d'un govern encapçalat per Rajoy. Resta per veure si l'escàndol de la conspiració tindrà un efecte electoral advers per al PP.

Els partits independentistes demanen el suport dels votants contra la "guerra bruta"

Tant ERC com CDC han fet crides als votants a donar-los suport a les urnes diumenge, com a forma d'oposar-se a la "guerra bruta" del ministeri de l'Interior contra el moviment independentista.

"L’Estat [espanyol] ha remenat cel i terra i no ha trobat res [contra nosaltres], I per això han decidit inventar, crear, fabricar, mentir", ha dit Junqueras, qui ha afegit: "La victòria ja no és una qüestió d’una opció política. Ara el que està en joc és la victòria de la democràcia".

El candidat de CDC, Francesc Homs, ha dit per la seva part: "Mai ens sotmetrem a la llei d’un imperi que es comporta com una república bananera".

Al voltant de 500 persones es van concentrar ahir davant la seu de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona demanant la dimissió del ministre i cridant a favor de la independència.

 

Courtesy of Nationalia
Source: http://www.nationalia.cat/noticia/10813/augmenta-la-pressio-sobre-el-pp-per-lescandol-de-la-conspiracio-contra-lindependentisme-ca
Publication date of original article: 23/06/2016
URL of this page : http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=18224

 

Tags: CatalunyaRajoyPPCarme ForcadelJorge Fernández DíazCDC ERCFelip PuigFrancesc Homs Carles PuigdemontEstat espanyolindependència
 

 
Print this page
Print this page
Send this page
Send this page


 All Tlaxcala pages are protected under Copyleft.